Lleida

Uns 20 estudiants anti-Bolonya es tanquen en un banc de Lleida

Una vintena d'estudiants s'han tancat durant més de dues hores al caixer que el Banc Santander té a la Facultat de Dret del Campus de Cappont de Lleida. Demanen que la Universitat de Lleida (UdL) convoqui un referèndum per consultar als estudiants sobre Bolonya. El vicerector d'Estudiantat, Xavier Gómez, ja ha dit que no es farà i ha recordat que la UdL "sempre ha estat disposada a dialogar" i que es van crear taules de debat tal com van demanar els estudiants. Els alumnes han escollit aquest caixer per denunciar també que una entitat privada que "s'enriqueix" a costa seva ocupi un espai públic. La vintena de manifestants n'han sortit voluntàriament poc abans de les tres de la tarda.

Actualitzat
La vintena d'estudiants que aquest dimecres s'han tancat a la seu que el Banc Santander té al Campus de Cappont de Lleida n'han acabat sortint pel seu propi peu després que els responsables de l'entitat han desestimat que els Mossos els en traguessin a la força.

Tot i això, han estat durant més de dues hores dins la sucursal per demanar que es convoqui un referèndum contra el Pla Bolonya i que es paralitzi el procés mentre es faci. També han volgut denunciar la relació que el Banc Santander, una entitat privada, té amb les universitats públiques com ara la de Lleida ja que, diuen, està "colonitzant un espai de coneixement" i "està guanyant diners a costa dels estudiants i de la societat en general".

El vicerector d'Estudiantat, Xavier Gómez, ha explicat que el referèndum no es farà ja que "no serviria de res", ja que fa anys que s'està treballant per implantar el nou model educatiu que l'any que ve s'estendrà a la majoria d'estudis universitaris, excepte en les enginyeries i, per tant, fos quin fos el resultat "no tindria cap transcendència ni per a la comunitat universitària ni per a les instàncies que regulen aquest procés".

Gómez ha lamentat que els estudiants contraris a Bolonya hagin optat per mesures de força, quan "des de la universitat sempre han estat oberts al diàleg i ho segueixen estant".
Anar al contingut