Barcelona

Unes 2.000 persones es manifesten a Barcelona indignades contra la reforma constitucional

Els indignats han volgut deixar clar el seu posicionament en contra de la reforma de la Constitució pactada per PSOE i PP per establir un màxim de dèficit en les administracions. El moviment 15-M ha convocat aquest diumenge a la tarda manifestacions a diverses ciutats espanyoles per demanar un referèndum vinculant i alertar que aquest acord és un nou atac a l'estat del benestar. A Barcelona, la manifestació ha aplegat unes 2.000 persones i ha acabat amb una assemblea davant del parc de la Ciutadella.

Actualitzat
Centenars de persones, unes 2.000 segons els convocants i 1.200 segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat a la plaça de Catalunya de Barcelona per exigir un referèndum vinculant sobre la reforma constitucional.

Creuen que el sostre de dèficit per a les administracions públiques pactat per PSOE i PP és un atemptat contra la democràcia perquè ha estat imposat per Alemanya i França en nom dels mercats, i que servirà d'excusa per fer noves retallades en l'estat del benestar.

Els congregats han baixat en manifestació per la Rambla fins a la plaça de Sant Jaume i el Pla de Palau. Denuncien les retallades en sanitat i serveis públics bàsics i demanen que el poble sigui consultat.

La marxa ha acabat a les portes del parc de la Ciutadella, on s'ha celebrat una assemblea.

També a Espanya, el moviment del 15-M ha convocat diverses manifestacions a través de les xarxes socials. A Madrid, sota el lema "No a aquesta reforma de la constitució, ni un pas enrere" s'han aplegat prop de 2.000 ciutadans que han protestat pels carrers del centre de la ciutat, entre Atocha i Sol, en un ambient festiu i sense incidents.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut