Madrid

Una nova teràpia allarga gairebé 16 mesos la supervivència en un càncer de mama

El nou tractament augmenta un 40% la supervivència en un tipus de càncer de mama molt agressiu, l'HER2 positiu amb metàstasi

RedaccióActualitzat

Una nova teràpia contra el càncer de mama allarga gairebé 16 mesos la vida a les dones que en pateixen un de molt agressiu, el HER2 positiu amb metàstasi. Així ho recull l'estudi Cleopatra, presentat al Congrés de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO). 

El tratament augmenta en un 40% la supervivència en dones que tenen un càncer de mama HER2 positiu, que representa entre el 15 i el 20% del total d'aquest tipus de tumors. 

Segons aquesta investigació, feta en 250 centres de 19 països, entre els quals l'estat espanyol, s'han demostrat els beneficis del nou fàrmac a llarg termini i la supervivència global ha passat d'una mitjana de 40,8 mesos a 56,5. 

El tractament afegeix un nou principi actiu, el pertuzumab, a l'actual amb trastuzumab i quimioteràpia.

"La millora de la supervivència observada a l'estudi Cleopatra, de gairebé 16 mesos, no té precedents en altres sobre càncer de mama amb metàstasi; els resultats són increïblement útils per als pacients i els familiars", ha assenyalat l'autora principal del treball, la doctora Sandra Swain, del Washington Hospital Center, als Estats Units.

L'avenç mèdic contribueix a cronificar el càncer de mama, segons ha apuntat la doctora Eva Ciruelos, oncòloga de l'Hospital Doce de Octubre de Madrid. "Estem davant de xifres de supervivència pràcticament inèdites en l'oncologia en la malaltia avançada. Hi ha patologies no oncològiques considerades cròniques en les quals la taxa de supervivència s'aproxima al que revela aquest estudi."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut