Barcelona

Una dona mor a Barcelona després de caure-li un mur a sobre a causa del vent

Una dona de 52 anys ha mort a Barcelona després que li hagi caigut a sobre una paret, probablement a causa del vent. L'accident s'ha produït al barri del Poblenou, a l'encreuament dels carrers Llacuna i Pujades. Un tram de vint metres d'un mur que protegeix un solar ha caigut i ha atrapat la víctima. El risc de forts vents ha obligat a activar la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya. Una vintena de comarques del centre i el nord de Catalunya estan en alerta per la previsió de ratxes de vent que poden arribar als 160 quilòmetres per hora, especialment des de les 7 del matí fins a les 7 del vespre de dissabte.

Actualitzat
Poc després de dos quarts de quatre de la tarda d'aquest divendres s'ha rebut l'avís que hi havia hagut un ensorrament amb una dona ferida al barri del Poblenou de Barcelona. Inicialment se l'ha intentat reanimar al lloc de l'accident però tot seguit se l'ha traslladat a l'Hospital Clínic de Barcelona. La víctima finalment ha mort, segons ha informat l'Ajuntament.

En alerta

El risc de forts vents ha obligat a activar la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya. També s'han activat en fase de preavís els plans Infocat i Inuncat. En les pròximes hores es preveuen ratxes de més de 160 quilòmetres per hora a l'Alt Empordà, el Baix Ebre i el Baix Camp. Una vintena de comarques estan en alerta pel temporal, que s'espera especialment intens aquest dissabte entre les 7 del matí i les 7 del vespre.

És previst que el vent bufi més fort en zones elevades fins diumenge a la matinada. Per això, es recomana no esquiar ni fer altres activitats de muntanya a l'Alt Pirineu.

Precaucions en cases i carreteres

El Departament d'Interior recomana extremar les precaucions als ports i també a les carreteres, sobretot als vehicles de grans dimensions i els de dues rodes. Les recomanacions s'amplien també als municipis, a qui s'ha demanat que prenguin mesures sobre el mobiliari urbà, l'arbrat, l'enllumenat i altres elements.

També a causa del vent, l'Adif ha anunciat aquest divendres que disminuirà les freqüències dels trens AVE, cosa que pot provocar retards. A més a més, s'aconsella tancar totes les portes i finestres i no deixar cap objecte a les terrasses que pugui caure a causa del temporal.

El pitjor del temporal del vent s'espera per aquest dissabte, entre mig matí i primera hora de la tarda. Tot i això, la potència del vent ja s'ha començat a fer sentir a punts del País Valencià, on han caigut arbres, la cobertura de la piscina municipal a Gandia i també part del sostre d'una escola d'aquest municipi. Al nord de la Península, el temporal guanya intensitat aquest divendres a la nit i matinada de dissabte.
Anar al contingut