Barcelona

Una de les famílies que es va querellar contra la immersió diu que només els rics poden escollir idioma

Una de les tres famílies que van presentar la querella perquè el castellà sigui, juntament amb el català, llengua vehicular a l'escola pública, justifica la demanda perquè assegura que, actualment, només les persones adinerades poden oferir als seus fills l'educació en l'idioma que volen. La mare d'aquesta família, Marina Gala, ha explicat en una entrevista de Sílvia Cóppulo al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio que nomes vol per als seus fills "el mateix que els senyors Mas i Montilla" de qui diu que porten els seus fills a escoles on poden escollir la llengua amb què estudien els seus fills.

Actualitzat
En l'entrevista, Marina Gala posa d'exemple els dos polítics perquè diu que ells porten els seus fills a escoles alemanyes i franceses on "només es fa una hora de català a la setmana". Gala reclama que doni exemple i defensa que ella té el mateix dret que el seu fill estudiï en la llengua que desitja sense haver de pagar un "dineral".

Tot i aquests arguments, la mare explica que ella està a favor de les dues llengües vehiculars a l'escola, el català i el castellà.

Preguntada sobre les seves circumstàncies personals, Marina Gala ha explicat que té dos fills en edat universitària que van estudiar en català. Assegura que tenen deficiències gramaticals en llengua castellana tot i que a casa els hi van ensenyar. Gala explica que el seu marit va passar de parlar català als seus fills a fer-ho en castellà perquè els nens no perdessin la llengua materna.

La família té una filla en edat escolar a Primària i la mare assegura que se sent com un "cos estrany" en l'ensenyament. A més, afirma que els professors de l'escola li han escrit notes en castellà amb faltes d'ortografia i que s'han excusat assegurant que "es confonen amb el català".

Marina Gala, que ha explicat que és nascuda a Barcelona, però que mai ha parlat català perquè no en té necessitat.

La sentència a favor de les famílies demandants obligava el Departament d'Ensenyament a adaptar el sistema públic d'educació perquè el castellà hi fos llengua vehicular. El govern, però, ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. De moment, el TSJC ha suspès l'ultimàtum per implantar el castellà com a llengua vehicular a l'escola.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut