Barcelona

Una companyia d'autocars ofereix bitllets de baix cost de Barcelona a París i Londres amb seients a un euro

Megabus ofereix viatges que no arriben als 20 euros amb un 10% dels seients a 1 euro. La competència no se'n sap avenir

RedaccióActualitzat

El baix cost ha arribat als autocars a Barcelona. La companyia britànica Megabus desembarca a Catalunya i Espanya amb una línia que, des d'aquest dimarts, uneix Barcelona amb Tolosa, París i Londres, amb bitllets que no arriben als 20 euros i connexions a altres destins europeus. 

Megabus ofereix un 10% del passatge de cada bus a 1 euro. La resta, variable en funció de la demanda, però sempre a preus molt per sota del mercat. Un bitllet mitjà de Megabus per anar a Tolosa o a París costa, ara mateix, cinc vegades menys que amb les altres operadores.

La directora general de l'operador de baix cost a Europa, Elisabeth Esnouf, diu que la venda de bitllets tan barats és possible perquè utilitzen vehicles grans de 72 seients en lloc dels 49 d'un autocar estàndard, perquè "estan funcionant a tota hora, i són vehicles nous". Així, conclou: "Mantenim els nostres costos baixos i això beneficia els passatgers." 

Aquesta agressiva campanya ha fet que el sector posi el crit al cel. Les empreses de la competència consideren que bitllets tan barats no són sostenibles. El director d'Eurolines, Antoni Berruezo, ha assegurat: "Això és una campanya de màrqueting, perquè això no es pot aguantar. Si aquests preus fossin possibles nosaltres no estaríem cobrant deu vegades més, és una campanya comercial per fer-se sentir." 

Megabus equipara la seva irrupció a la que, al seu dia, van suposar les companyies aèries de baix cost. Opera al nord d'Europa, els Estats Units i el Canadà, on transporta 15 milions de passatgers anuals. Ara aposta per Barcelona, diu, pel seu potencial turístic i la notable presència d'estudiants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut