Madrid

Un web creat per un equip anoienc guanya el segon premi al concurs Abredatos

Un equip de desenvolupadors i comunicadors anoiencs han creat un web que permet fer-se una idea de la qualitat de vida a les comunitats autònomes espanyoles a partir de les dades públiques de les administracions. La seva proposta ha estat reconeguda al repte Abredatos d'aquest any.

Actualitzat
L'aplicació web Aquiosquedais.com, creada per un equip de l'Anoia, ha guanyat el segon premi del Concurs "Desafío Abredatos".
Consisteix en un web que indica a l'usuari la comunitat autònoma on podria anar a viure per satisfer les seves preferències i necessitats en relació a l'economia, l'educació, la sanitat o l'economia, entre altres, com va informar el 3cat24 fa pocs dies.

Segons un dels membres d'aquest equip volien "comparar de forma senzilla la qualitat de vida de les diferents comunitats autònomes".

Al "Desafío Abredatos" s'hi van inscriure 78 equips, 38 dels quals van finalitzar el seu projecte i 8 han arribat a la final. El primer premi ha recaigut en el projecte "El Disparate", que vol mostrar la realitat del comerç d'armes a Espanya mentre que el tercer premi ha anat a parar a "Abrelibros", una proposta vinculada a les dades dels llibres publicats.

El concurs "Abredatos" consisteix en crear una aplicació web en 48 hores utilitzant dades públiques amb codi obert.  L'organitza Pro Bono Publico, una associació que té com a objectiu la promoció i la difusió d'estàndards, dades i plataformes obertes entre les institucions públiques.

El lliurament dels premis es va fer la nit de dijous en un acte al Medilab-Prado de Madrid.

Anar al contingut