Tavèrnoles

Un sabotatge és la causa més probable de la crema d'una grua de les obres de la MAT a Osona

Els Mossos d'Esquadra consideren el sabotatge com la principal hipòtesi de l'incendi que va cremar un camió grua de les obres de la línia de molt alta tensió a Tavèrnoles, a la comarca d'Osona. Els alcaldes dels pobles afectats es queixen que ni la companyia REDESA, que instal·la les torres, ni la Generalitat no els donen cap tipus de suport.

Actualitzat

La grua, gairebé nova de trinca, treballava en l'aixecament de les torres de la futura línia de molt alta tensió al seu pas per Osona, concretament a Tavèrnoles. Cap a les vuit del vespre d'ahir, el propietari va ser avisat de l'incident. La pluja havia fet ajornar la feina i no va permetre treballar-hi en tota la tarda. Quan va arribar es va trobar els components elèctrics i la cabina d'una grua valorada en 680.000 euros, totalment calcinats.

El propietari analitzava amb resignació el que havia passat, sense descartar el sabotatge davant la gran oposició popular que hi ha contra la línia. De fet, ha revelat que havia rebut algunes amenaces contra l'aixecament de les primeres torres de la línia elèctrica

La plataforma No a la MAT d'Osona assegura que mai no ha impulsat accions similars, però que la manera d'actuar dels responsables de la línia ho fa gairebé inevitable.

Membres del grup de la policia científica, dels Mossos d'Esquadra, han analitzat sobre el terreny les possibles causes. Ara com ara, no han pogut determinar si es tracta d'un foc provocat o d'un curtcircuit fortuït. El sabotatge, però, és la hipòtesi que pren més força.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut