El sarcòfag que cobreix el reactor danyat de Txernòbil, vist des d'un edifici prop de la central (Foto: Reuters)
El sarcòfag que cobreix el reactor danyat de Txernòbil, vist des d'un edifici prop de la central. (Foto: Reuters)
Moscou

Un nou sarcòfag per al reactor nuclear de Txernòbil

Aquest dijous es conmmemora el 26è aniversari de l'accident de la central nuclear de Txernòbil, i coincidint amb aquesta data les autoritats d'Ucraïna han començat la construcció d'un nou sarcòfag per al quart reactor de la central.

RedaccióActualitzat
L'enorme estructura tindrà unes dimensions de 257 metres de llarg, 150 d'ample i 100 d'alçada, i s'utilitzarà per cobrir el quart reactor de la central, afectat per l'accident del 1986. Les estimacions oficials preveuen que l'obra s'allargui durant tres anys. El sarcòfag és una gran estructura utilitzada per evitar les fuites d'elements radioactius.

El projecte s'havia mantingut aturat els últims anys per la manca de finançament. Aquest nou sarcòfag substituirà l'anterior, construït poc després de l'accident i que, segons l'ONG Greenpeace, es troba altament deteriorat, amb esquerdes de fins a 100 metres i diversos forats per on perdria aigua radioactiva. Actualment, la central es troba clausurada i té una zona d'exclusió de 30 quilòmetres en què encara es registren alts nivells de radiació.
Anar al contingut