Pequín

Un nou balanç eleva a 200 les víctimes mortals del terratrèmol de l'oest de la Xina i xifra en més de 10.000 els ferits

El nombre de ferits ja supera els 10.000. Es calcula que s'han ensorrat uns 10.000 edificis, però hi ha poblacions on encara no s'hi ha pogut arribar.

RedaccióActualitzat
Un terratrèmol de 7 graus a l'escala de Richter ha sorprès aquest dissabte el centre de la província xinesa de Sichuan. El recompte de víctimes augmenta a mesura que passen les hores i ja supera els 200 morts i els 10.000 ferits. La forta tremolor s'ha pogut notar a altres zones de l'oest del país com Chengdu, situada a 140 quilòmetres de l'epicentre. S'han registrat més de 250 rèpliques, la més forta de 5,3 graus. La falla que ha causat aquest nou sisme és la mateixa que la del terratrèmol que va deixar 90.000 morts i 375.000 ferits a la regió el 2008.

Més de 6.000 soldats de l'exèrcit xinès i efectius de les Forces Aèries han estat enviats a la zona afectada per participar en les tasques de rescat i ajudar les víctimes. També s'han desplegat equips de la policia proveïts de maquinària especialitzada per buscar víctimes entre la runa. Segons les autoritats, els Bombers han pogut rescatar prop d'una cinquantena de persones en les primeres hores després del sisme.

A la zona afectada, la llum i l'aigua corrent han quedat tallades i la majoria d'edificis de les localitats de Lushan i Longmen s'han ensorrat. Moltes carreteres de la zona afectada han quedat intransitables per despreniments, la qual cosa dificulta les tasques de rescat, tot i que el lloc és una zona menys remota que la del sisme del 2008.  


Càmeres de seguretat als carrers de Yaan, capital de districte, amb 1,5 milions d'habitants, mostren escenes de gent atemorida corrent pels carrers i de pacients d'un hospital que han estat evacuats i són atesos en ple carrer.

El primer ministre, Li Keqiang, ha arribat a la zona afectada poques hores després del desastre per supervisar les tasques de rescat.

L'oest de la Xina és una zona de freqüent activitat sísmica perquè es troba sobre la zona de fricció de les plaques tectòniques índia i asiàtica. En les últimes setmanes, tremolors de menys intensitat en la també occidental província xinesa de Yunnan han causat desenes de ferits.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut