Londres

Un jove ballarí de Badalona fitxa pel Royal Ballet de Londres

Amb només 17 anys, David Navarro Yudes està a punt de convertir-se en un dels ballarins del Royal Ballet de Londres després de guanyar el Grand Prix de Lausana

Actualitzat

Amb només 17 anys, David Navarro Yudes està a punt de convertir-se en un dels ballarins del Royal Ballet de Londres. Aquest jove ballarí de Badalona despunta com una figura del ballet i en només unes setmanes passarà a estar en nòmina d'una de les companyies de dansa més prestigioses del món.

"No m'espero poder ballar-ho tot només quan arribi. Perquè és com estar al primer equip del Barça amb només 17 anys. Però espero anar pujant dins d'aquesta companyia i guanyar-m'hi un lloc", diu en David.

El seu ascens meteòric, però, li ha costat sacrificar la seva altra gran afició: el futbol.

"A mi m'agradaven molt les dues coses. Moltíssim. De fet, m'encanta el futbol, encara. Però en un moment vaig dir: 'Crec que haig de deixar el futbol i dedicar-me totalment, al 100%, a la dansa'", recorda.

El Grand Prix de Lausana, el somni de tots els ballarins, és el que li ha obert les portes del món. Aquest 2014 l'ha guanyat ell abans i tot d'arribar a la majoria d'edat.

Però abans d'arribar-hi, en David s'ha dedicat a la dansa de forma intensa. Amb només 4 anys, va fer els primers passos en aquest món a l'escola de la seva mare, Marisa Yudes. Després, als 12 anys va guanyar la beca del Youth American Grand Prix per entrar a l'escola Princess Grace de Montecarlo, on durant quatre anys ha treballat molt dur.

En David té un físic encara adolescent, però un gran talent artístic.

"Crec que encara m'he de formar. De braços i de tot una mica. Jo em considero més un ballarí de cap. Un treball molt mental, sobretot. M'agrada donar-ho tot quan estic treballant amb algú. I jo crec que em ve de dins i em sento un artista quan estic a dalt de l'escenari.", conclou

Ara, després de guanyar el premi a Lausana i abans d'incorporar-se al Royal Ballet de Londres, gaudeix d'uns dies de descans, que està dedicant a ajudar a l'escola de la seva mare, que reivindica el paper d'escoles com aquesta per descobrir nous talents.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut