Ossera

Un formatge de l'Alt Urgell, escollit com el tercer millor del món

Un formatge de l'Alt Urgell ha estat elegit com el tercer millor del món. Es tracta del Serrat Gros d'Ossera, que s'elabora artesanalment amb llet crua de cabra i que ha estat premiat diverses vegades a la fira de formatges artesans del Pirineu. El formatge Serrat Gros, que va començar a elaborar-se l'any 1981, ha guanyat la medalla de bronze en l'especialitat de formatge de cabra de pasta tova. El formatge ha estat escollit d'entre 80 formatges més que es van presentar en aquesta mateixa categoria.

Actualitzat
El formatge Serrat Gros de la formatgeria Cal Codina, d'Ossera, a l'Alt Urgell, ha estat guardonat amb la medalla de bronze, en l'especialitat de formatge de cabra de pasta tova. Als premis hi van concórrer més de 2.500 formatges d'arreu del món, 80 dels quals en la categoria a la qual es va presentar la formatgeria d'Ossera.

Per als actuals formatgers de Cal Codina, Raül Alcaraz i Mercè Lagrava, ha estat una autèntica sorpresa. "És una una notícia molt important per a nosaltres perquè aquí el dia a dia és molt intents. Tenim els animals i tot plegat, i és una recompensa per nosaltres", ha explicat la formatgera Lagrava.

El formatge Serrat Gros va néixer a Ossera de les mans d'Eulàlia Torres l'any 1981.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut