Estats Units

Un fiscal exigeix a Twitter la identitat de dos usuaris anònims en relació amb un escàndol polític

Dos ciutadans dels Estats Units que tenen comptes anònims a Twitter es poden veure perseguits per la justícia de l'estat de Pennsilvània. El fiscal general demana a Twitter que els identifiqui.

Actualitzat
Twitter es troba en una situació compromesa a causa d'una citació del fiscal general de l'estat nord-americà de Pennsilvània en què exigeix a aquesta empresa que reveli els noms reals de dos usuaris que actuen en aquesta xarxa de "microblogging" amb els pseudònims "casablancaPA" i "bfbarbie".

L'actuació del fiscal, elegit pels seus ciutadans els anys 2004 i 2008, ha suscitat crítiques severes per part dels defensors dels drets civils, que han recordat que als Estats Units l'anonimat és un dret des de fa molt de temps.

Crítiques i sospita de represàlia

La situació és confusa, perquè els dos usuaris van criticar el fiscal Tom Corbett i podria semblar que es tracta d'una persecució motivada per raons personals. Però des de l'oficina del fiscal general d'aquest estat han respost que la citació té un altre origen i que tots dos usuaris podrien tenir relació amb un cas que s'investiga, conegut com a "Bonusgate", i en el qual hi ha implicat Brett Cott, un exassessor polític que ha estat declarat culpable d'un escàndol que inclou pagaments a membres del personal legislatiu a canvi de treballs de política electoral.

Suport a la xarxa

Sigui com sigui, grups de defensa dels drets civils com Public Citizen Litigation Group i altres ja han expressat la seva convicció que l'intent de desemmascarar crítics anònims pot plantejar un cas de represàlia política.

L'assessor legal de Twitter, Timothy Yip, ha deixat clar que la informació sobre els usuaris es protegeix i només es pot difondre en situacions molt excepcionals.

Mentre el debat s'allarga, a la xarxa els dos usuaris no han reduït la seva participació i fins i tot deixen missatges sobre aquest afer, sense cap temor, reptant el fiscal general a demostrar què pot tenir en contra d'ells. Cap dels dos té un gran nombre de seguidors. Un en té prop de set-cents i l'altre ratlla els cinc-cents, xifres reduïdes en la dimensió d'un país com els Estats Units. Tot i amb això, molts altres usuaris els deixen missatges de suport.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut