Menorca

Un empresari menorquí llega la seva fortuna als prínceps d'Espanya

L'empresari de Ciutadella, Menorca, Juan Ignacio Balada Llabrés, mort el passat 18 de novembre, ha llegat la seva fortuna a la casa reial. Concretament, l'empresari i inversor menorquí ha donat la meitat de la seva herència als prínceps d'Astúries, Felip de Borbó i Letizia Ortiz, així com als vuit néts del rei Joan Carles i la reina Sofia. L'altre 50% del llegat del multimilionari de Ciutadella es destinarà a la creació d'una fundació d'interès general.

Actualitzat
La casa reial, que ha confirmat la notícia, ha qualificat aquest fet d'"inusual" i ha explicat que el procediment a partir de la notificació notarial de l'herència serà "complicat i molt llarg". En aquest sentit, des de La Zarzuela apunten que el fet que vuit dels hereus -els néts dels reis- siguin menors d'edat pot prolongar la transmissió objectiva dels béns.

Tot i això, encara no es coneix el valor total de la fortuna de l'empresari menorquí, que va ser fill únic i no va deixar descendència. Tal com han assenyalat fonts del palau de La Zarzuela, el primer pas a seguir consisteix a contactar amb l'advocat català que exerceix de marmessor del testament, amb l'objectiu que aquest enviï la documentació oficial de l'herència a la casa reial, que encara no ha decidit si l'acceptarà o no i com es gestionarà en el cas que sigui acceptada.


Anar al contingut