Tarragona

Un centenar de tractors ocupen els carrers de Tarragona per reclamar preus justos

Els pagesos han tornat a sortir al carrer per reclamar preus justos per als seus productes. La tractorada l'ha convocada Unió de Pagesos i ha arribat a la ciutat de Tarragona procedent de Valls i de Reus. Els pagesos s'han manifestat davant la seu de la subdelegació del govern central i de la delegació de la Generalitat i han llançat préssecs i avellanes contra les façanes. Amb aquesta protesta, que ha provocat greus problemes de mobilitat a Tarragona, els manifestants han denunciat els baixos preus imposats als seus productes agrícoles i ramaders.

Actualitzat
Sota el lema "Volem preus justos al camp i a la ciutat. El govern no es mou, la pagesia no s'atura", pagesos de tot Catalunya han tornat a sortir al carrer amb els seus tractors. Reus, Valls i Tarragona han estat les ciutats protagonistes de la tractorada que Unió de Pagesos ha convocat per denunciar els baixos preus imposats als productes agrícoles i ramaders.

La protesta ha començat a Reus i a Valls amb concentracions de pagesos que després s'ha dirigit amb els tractors cap a la ciutat de Tarragona per la Nacional-240 i per la T-11. Un cop allà s'han adreçat a la subdelegació del govern central, primer, i a la delegació de la Generalitat, després. En tots dos llocs han llançat préssecs i avellanes contra les façanes. La tractorada ha col·lapsat el centre de la ciutat.

Amb aquesta acció, el sindicat agrari denuncia que les grans distribuïdores els imposen uns preus tan baixos que no poden cobrir els costos de producció. En canvi, asseguren, els preus s'encareixen moltíssim en arribar a les grans superfícies comercials.

Unió de Pagesos denuncia també una inacció dels governs català i espanyol perquè ho permeten, i demana un debat al Parlament perquè es faci complir l'actual legislació i perquè se'n faci una de nova per al comerç agroalimentari.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut