Egipte / Índia

Un cable avariat deixa Egipte i l'Índia sense internet

L'Índia i Egipte s'han quedat sense servei de connexió a la xarxa d'internet per una avaria detectada en un cable submarí. Segons les primeres informacions, el 70 per cent dels usuaris egipcis estan afectats per "l'apagada" d'internet, i a l'Índia la xifra d'afectats oscil·la entre el 50 i el 60 poder cent. De moment, se sap que hi ha hagut trencaments del cable submarí, però no se sap si es tracta del mateix cable ni la causa de les ruptures. Es calcula que la reparació tardarà uns quants dies.

Actualitzat

En menys d'una hora, Egipte i l'Índia han vist com la majoria dels seus ciutadans es quedaven sense accés a internet. L'explicació que han donat els dos governs és que els cables submarins que porten la connexió als seus països s'ha avariat. De moment, no se sap encara la causa de l'incident i si es tracta del mateix cable o de dos cables diferents. El que sí que se sap és que la reparació tardarà uns quants dies.

Egipte ha estat el primer de donar l'alerta. En aquest moment, el 70% dels usuaris d'internet no tenen accés a la xarxa. És encara d'hora per avaluar l'impacte de l'avaria. La borsa egípcia funciona sense problemes, però un "broker" ha assegurat que la interrupció del servei ha afectat algunes ordres internacionals. L'avaria ha paralitzat la venda de bitllets d'avió a l'aeroport internacional del Caire.

Gairebé una hora després d'Egipte, era l'Índia la que ha donat l'alarma denunciant una situació molt semblant. A l'Índia, el trencament d'un cable submarí ha deixat entre el 50 i 60% dels usuaris sense accés a la xarxa.

Anar al contingut