El conseller delegat de la xarxa social Twitter, Dick Costolo, ha mostrat una de les piulades de Carles Puyol. (Foto: EFE)
El conseller delegat de la xarxa social Twitter, Dick Costolo, ha mostrat una de les piulades de Carles Puyol. (Foto: EFE)
Barcelona

Twitter anuncia que els mateixos usuaris podran traduir la xarxa al català

"Traduireu Twitter al català?". "Bé, us facilitarem que vosaltres el traduïu." El director executiu d'aquesta xarxa de microblòguing, Dick Costolo, ha anunciat al Mobile World Congress que els mateixos usuaris podran traduir Twitter a l'idioma que ho desitgin a través d'una nova plataforma, el Centre de Traducció. Els usuaris podran traduir de forma col·laborativa la xarxa i així permetran a Twitter llançar idiomes addicionals. Tot plegat ha arribat arran d'una pregunta del portal de tecnologia català Geeks.cat, que s'ha fet ressò d'una campanya que ha recollit 3.000 signatures demanant el Twitter en català. Costolo sí que ha assegurat que durant aquest 2011 llançaran traduccions al rus, al turc, l'indonesi i el portuguès.

Actualitzat
La plataforma de piulades podrà tenir versió en català si així ho desitgen els seus usuaris. El CEO de Twitter, Dick Costolo, ha deixat a les seves mans la traducció de Twitter al català i, de fet, els ha convidat a fer-ho quan ha anunciat el Centre de Traducció, una plataforma per a la traducció col·laborativa de la xarxa de microblòguing.

L'anunci ha arribat després que per mitjà d'una piulada, el portal tecnològic català Geeks.cat li ha preguntat si pensaven traduir Twitter al català. El director executiu de la companyia ha respost que posaran a disposició dels usuaris aquesta plataforma, de la qual el blog de Twitter en castellà n'ha donat més detalls, perquè proposin en quin idioma volen Twitter i presentar la seva traducció.

En els darrers dies, una campanya que ha corregut dins la mateixa xarxa ha aconseguit 3.000 signatures de suport que hi hagi Twitter en català. De moment, Costolo ha avançat que durant aquest any hi haurà Twitter en rus, turc, indonesi i portuguès.

El 40% piulen des del mòbil

El directiu de Twitter ha dit que actualment el 40% dels piuladors escriuen micromissatges als seus comptes des dels seus telèfons mòbils amb connexió a la xarxa, mentre que el 50% fan servir més d'una plataforma, que pot ser per exemple el telèfon mòbil i l'ordinador portàtil o les més recents "tablets".

Unificar l'ús a tots els dispositius

Seguint aquesta tendència, la companyia s'ha fixat com a objectiu unificar l'ús de Twitter en totes les plataformes, de manera que els usuaris no hagin de preocupar-se, per exemple, de si estan fent servir el seu smartphone, el seu netbook, el seu portàtil o una "tablet".

TV en directe per piular


El conseller delegat de Twitter ha remarcat que una de les fites que han aconseguit és haver esdevingut una "segona pantalla", amb la qual cosa dóna un nou al·licient a la gent per mirar la televisió en directe.

En el repàs del que han estat els cinc anys d'existència de Twitter, Costolo ha explicat que la xarxa de micromissatges ha aconseguit una major bidireccionalitat i una democratització de la informació. També n'ha destacat els usos més personals, i ha posat per exemple el tuit que Carles Puyol va compartir amb els seus seguidors durant la celebració de la Copa del Món.

L'interès per Google, "rumors"

Pel que fa a la notícia que va aparèixer la setmana passada sobre un possible interès de Google i també de Facebook per la companyia, Costolo ho ha titllat de "rumors" i també ha descartat que Twitter es faci de pagament perquè "els micromissatges ja produeixen diners".

Anar al contingut