Perfil que correspondria a Dzhokhar Tsarnaev en una xarxa social russa. (Foto: Reuters)
Perfil que correspondria a Dzhokhar Tsarnaev en una xarxa social russa. (Foto: Reuters)
Washington

Tsarnaev justificaria l'atemptat de Boston per les guerres de l'Iraq i l'Afganistan

Segons el diari "The Washington Post", el detingut per l'atac ha admès la seva responsabilitat en les explosions i ha assenyalat les guerres al Pròxim Orient com a detonants de la seva ideologia.

RedaccióActualitzat
Dzhokhar Tsarnaev, l'únic detingut pel doble atemptat a la marató de Boston, hauria admès la seva participació en els fets i els hauria justificat per les guerres de l'Iraq i l'Afganistan. Segons publica el diari "The Washington Post", que cita fonts coneixedores de l'interrogatori al jove txetxè, el detingut ha explicat que els detonants de la seva ideologia van ser les operacions militars a l'Iraq i l'Afganistan.

D'acord amb les mateixes fonts, els investigadors pensen que els germans Tsarnaev no formaven part de cap cèl·lula terrorista ni rebien ordres de cap grup.

L'estat de salut de Tsarnaev, de 19 anys, ha millorat en les últimes hores i ha passat de "greu" a "estable", segons ha informat la fiscalia de Massachusetts. El presumpte autor de l'atemptat que va causar tres morts i més de 170 ferits continua ingressat a l'hospital Beth Israel de Boston.

El jove va ser detingut després d'un intens operatiu policial, mentre que el seu germà Tamerlan, de 26 anys, va ser abatut per les forces de seguretat i atropellat per Dzhokhar mentre fugia.
Anar al contingut