Comunicació

Troben mort a casa seva el periodista esportiu Andrés Montes

"Perquè la vida pot ser marevellosa". Era una de les expressions que junt amb altres com "tiqui-taca" o "fútbol con fatatas" el van fer famós, i l'última que va pronunciar davant d'una càmera. Era el 20 de setembre quan, després de retransmetre l'or de la selecció espanyola de bàsquet en l'últim campionat europeu, va fer públic que abandonava les retransmissions a La Sexta. Aquest divendres el periodista esportiu Andrés Montes ha dit adéu a aquesta vida. Al locutor, que havia tingut problemes cardíacs, l'han trobat a casa seva, a Madrid, sense vida.

Actualitzat
Nascut a la capital espanyola, de pare gallec i mare cubana, Montes va crear un estil de narració molt particular, ple de vivacitat i dinamisme. Després de treballar a la ràdio, va fer el salt al gran públic gràcies als seus comentaris en els partits de l'NBA per a Canal Plus, on va popularitzar un vocabulari propi amb expressions com "ratatatatá", "jugón" o "pincho de merluza".

El veritable èxit li va arribar a La Sexta, que va apostar per aquest especialista del bàsquet i va descobrir que també en la narració dels partits de futbol "tenia ganxo". Va narrar, per televisió, el Mundial de futbol d'Alemanya 2006, i també, el mateix any, el Mundial de Bàsquet del Japó. Després d'això el seu èxit va anar creixent cada vegada més i les seves peculiars expressions van acabar al carrer, com a expressions populars.

La dona del locutor i periodista l'ha trobat mort aquest divendres al vespre a casa seva. El cos no presentava signes de violència, però s'hauran d'esperar els resultats de l'autòpsia per saber les causes de la mort.

Anar al contingut