Madrid

Trinidad Jiménez demana un informe "independent" sobre els fets d'Al-Aaiun

La ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jimenez, ha sol·licitat un informe "clar i independent" sobre els fets que es van produir a Al-Aaiun després del desmantellament del campament de protesta saharaui als afores d'aquesta ciutat. Jiménez ha fet aquesta petició en la seva compareixença davant la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés. El que no ha aclarit la ministra és quin organisme hauria d'elaborar aquest document.

Actualitzat
En la seva compareixença al Congrés, la ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, s'ha mantingut en la línia de les seves declaracions dels últims dies de no condemnar el fets i apostar per mantenir el diàleg i la interlocució amb Rabat després del desmantellament del campament de protesta que es va instal·lar als afores de la ciutat.

La ministra s'ha limitat a demanar un informe "clar i independent", sense concretar quin organisme o entitat, independent, l'hauria de fer. Després, la ministra ha apuntat que l'informe el podrien fer l'Alt Comissionat de l'ONU per als Refugiats o l'ONG Human Rights Watch.

Segons Jiménez, aquest document hauria de permetre tenir "informació fidedigna" del que va passar. La ministra ha reiterat la seva "profunda preocupació" per la violència a la capital del Sàhara Occidental, sense citar-ne l'origen ni condemnar cap de les parts, en la línia del pronunciament de l'ONU.

Trinidad Jiménez ha tornat a reclamar a Rabat que permeti treballar als periodistes, de manera que ha repetit una petició que ja va fer a l'inici de la crisi i que fins ara el Marroc ha ignorat, ja que el bloqueig informatiu als periodistes continua.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut