Els parlamentaris en la compareixença de Xavier Martorell a la Comissió d'Assumptes Institucionals.
Els parlamentaris en la compareixença de Xavier Martorell a la Comissió d'Assumptes Institucionals.
Barcelona

Tots els grups parlamentaris, excepte CiU, demanen la dimissió de Martorell com a director general de Serveis Penitenciaris

Els grups han demanat la seva dimissió com a director general de Serveis Penitenciaris. Només Convergència i Unió ha dit que fa confiança a Martorell i ha reclamat que se li respecti la presumpció d'innocència. La majoria de grups també han demanat explicacions sobre la seva suposada relació amb la presumpta trama d'espionatge polític a Catalunya.

RedaccióActualitzat
Ha estat una autèntica pluja de peticions de dimissió la que ha hagut d'escoltar Xavier Martorell a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, on ha comparegut. I és que tots els grups parlamentaris, des d'Esquerra fins a la CUP, han demanat la seva dimissió com a director general de Serveis Penitenciaris. Només Convergència i Unió ha dit que fa confiança a Martorell i ha reclamat que se li respecti la presumpció d'innocència.

La majoria de grups també han demanat explicacions sobre la seva suposada relació amb la presumpta trama d'espionatge polític a Catalunya i han lamentat la falta de respostes tant de Martorell com del conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

En la comissió, Martorell ha assegurat que mai ha encarregat a l'agència de detectius Método 3 cap investigació a companys de partit ni altres polítics en cap dels àmbits on ha treballat i ha afirmat que la seva relació amb l'empresa sempre ha estat "lícita i legal". Abans, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per la seva banda, ha denunciat que el ministeri ha vulnerat nítidament les competències catalanes i li ha reclamat que les respecti, ja que és el cos de Mossos d'Esquadra qui ha d'investigar aquesta possible trama d'espionatge.
Anar al contingut