Un milicià de l'Exèrcit Lliure Sirià en un combat al centre d'Alep.
Un milicià de l'Exèrcit Lliure Sirià en un combat al centre d'Alep. (Foto: Reuters)
Nova York

"The New York Times" revela l'existència d'un pont aeri secret per enviar armes als rebels sirians amb ajuda de la CIA

El diari "The New York Times ha revelat l'existència d'un pont aeri secret per enviar armes als rebels sirians, amb ajuda de la CIA. Els països implicats serien Qatar, Jordània, Croàcia, l'Aràbia Saudita, Turquia iels EUA. S'haurien fet uns 160 vols, que haurien transportat unes 3.500 tones de material bèl.lic.

Actualitzat
El diari "The New York Times" ha revelat l'existència d'un pont aeri secret per enviar armes als rebels sirians, amb ajuda de la CIA. Alguns dels governs que hi estarien implicats: Qatar, Jordània o Croàcia, ho neguen. Altres, com els saudites o Turquia, es neguen a comentar-ho.

Segons el diari nord-americà, els dos primers avions carregats d'armes van arribar a Istanbul el gener del 2012. L'octubre, els vols es van fer gairebé cada dia, i es van concentrar en un aeroport prop d'Ankara. La majoria provenien de Qatar. Els altres, de l'Aràbia Saudita. Però una tercera ruta comença a Croàcia, on els saudites compren armes sobrants de les guerres balcàniques, i acaba a Jordània.

En total es calculen uns 160 vols i unes 3.500 tones de material bèl.lic. La CIA hauria ajudat a trobar les armes i a aconsellar quins són els grups rebels més idonis per rebre-les. I el govern turc hauria supervisat l'operació.
Anar al contingut