Jocs Olímpics

Tercer or i rècord del món per a un Michael Phelps que sembla no tenir sostre

Sembla que Michael Phelps no es conforma només amb batre el nombre d'ors aconseguits en uns mateixos Jocs, sinó que a més vol instaurar nous rècords del món en les proves en què participa. Aquest dimarts ha aconseguit la seva tercera victòria i ha millorat el rècord dels 200 lliures en aturar el cronòmetre als 1.42.96, o sigui, pràcticament un segon menys que la marca que ell mateix havia establert a Melbourne fa un any i mig. Phelps ha nedat dos segons més ràpid que el coreà Taehwan Park, plata, i el nord-americà Peter Vanderkaay, bronze.

Actualitzat

Amb aquesta medalla, Phelps ja ha igualat Mark Spitz pel que fa als metalls aconseguits en totes les seves participacions olímpiques: nou. I per si fos poca cosa, el nedador de Baltimore s'ha classificat per a la final dels 200 papallona establint un nou rècord olímpic (1.53.70).

Wildeboer, setè, iguala el rècord estatal

Ashwin Wildeboer ha igualat el rècord d'Espanya dels 100 esquena, però només ha pogut acabar setè a la final de l'especialitat. I és que s'ha nedat molt ràpid; tant, que el nord-americà Aaron Peirsol ha batut el rècord del món amb una marca de 52.54. Wildeboer, que ha fet 53.51, ha sortit bé però ha perdut una mica de gas als últims metres, cedint una sisena plaça que tenia a l'abast. A la conclusió de la prova, el sabadellenc ha anunciat que la temporada vinent marxarà a viure a Austràlia per millorar el seu potencial.

L'altra catalana en competició, Mireia Belmonte, ha quedat lluny de les seves actuacions del Campionat d'Europa i no s'ha classificat per a la final dels 200 estils, en acabar la semifinal setena amb un temps de 2.13.45. En la seva sèrie, la zimbabuesa Kirsty Coventry ha batut el rècord olímpic (2.09.53). A més, l'australiana Leisel Jones s'ha fet amb l'or als 100 braça (1.05.17, rècord dels Jocs) i la nord-americana Natalie Coughlin s'ha imposat als 100 esquena.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut