València

Tancades al 80% dels instituts del País Valencià contra Educació per a la Ciutadania en anglès

Es tensa el pols entre el govern de Francisco Camps i la comunitat educativa al País Valencià. El motiu és l'obligació d'impartir l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania en anglès. Aquesta nit, en senyal de protesta, s'han fet tancades en vuit de cada deu instituts, unes protestes que precedeixen més mobilitzacions al carrer.

Actualitzat
Pares, alumnes i professors de molts instituts del País Valencià han passat la nit als centres com a protesta per l'obligació, impulsada per la Generalitat Valenciana, de fer l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania en llengua anglesa. Segons els sindicats, amb tancades com aquestes, s'han sumat a la reivindicació més del 80% dels centres del País Valencià. Actualment, els centres públics es veuen obligats a impartir la nova assignatura en valencià o castellà i, simultàniament, un professor la tradueix a l'anglès.

La comunitat educativa considera que aquest sistema desvirtua l'assignatura i no ajuda a millorar el nivell d'anglès dels alumnes i per això demanen que es retiri. Els sindicats ja han avisat que aquesta protesta, que s'ha fet l'endemà que el govern de Camps hagués de clarificar davant del Tribunal Superior de Justícia com impartir aquesta assignatura, no serà l'única.

Aquest dijous mateix es farà una cadena humana al voltant de la seu de la Generalitat Valenciana. I asseguren que això només és el principi; han anunciat manifestacions i, fins i tot, podrien fer vaga d'aquí a un mes si el govern valencià no rectifica.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut