Barcelona

TV3 s'endinsa a "Anatomia d'un rei" en els enigmes que revelen les despulles de Pere II el Gran

Quin era el rostre de Pere II el Gran? El documental "Anatomia d'un rei", un ambiciós projecte de TV3 amb la participació de la Generalitat, ens presenta el seu semblant, però també moltes altres dades referents a la seva vida i la seva mort obtingudes a partir de l'anàlisi de les despulles. Un equip dirigit pel periodista Josep Rovira ha tingut accés en exclusiva a l'estudi de les restes de Pere II. Un procés de valor històric excepcional perquè es tracta de l'única tomba de la corona catalanoaragonesa d'època medieval que no havia estat profanada.

Actualitzat
Científics dirigits pel Museu d'Història de Catalunya han sotmès durant sis mesos les restes de Pere II a una marató de proves. La càmera ha estat convidada d'excepció d'unes accions calculades al mil·límetre, amb condicions estrictes de seguretat i prevenció, i l'equip de rodatge s'ha encomanat de l'esperit general d'estar vivint uns moments excepcionals.

El documental "Anatomia d'un rei" es capbussa en el passat, recrea escenes de la vida de Pere el Gran, vuit segles enrere, i revela algunes de les primeres conclusions sobre una figura cabdal per a la corona catalanoaragonesa. Com ara la causa de la mort del monarca. Una malaltia pulmonar desbancaria la hipòtesi d'una ferida de guerra. Però hi ha altres preguntes: quina cara devia fer el rei? Les tècniques de 3D permeten reconstruir-la.

Ara, el cos del monarca torna a reposar a Santes Creus, però els científics continuen treballant per respondre altres enigmes.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut