Alumnes de Primària (Foto: ACN)
L'estudi mostra que es detecten més nens superdotats que no pas nenes

Suspens en matemàtiques i aprovat justet en ciències i lectura per als alumnes espanyols de 4t de Primària

Un informe que avalua més de 250.000 estudiants de 4t de Primària suspèn Espanya en matemàtiques i li posa un aprovat justet en lectura i ciències. Els alumnes espanyols estan per sota de la mitjana dels països de l'OCDE i de la UE en totes tres matèries.

RedaccióActualitzat
Un informe que avalua més de 250.000 estudiants de 4t de Primària suspèn Espanya en matemàtiques i li posa un aprovat justet en lectura i ciències, matèries en què els alumnes espanyols se situen, tot i això, per sota de la mitjana dels països de l'OCDE (Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic). L'informe, en què a més de països de l'OCDE també participen països en vies de desenvolupament, dóna als alumnes espanyols 513 punts a la prova de lectura.

Tot i ser una mica superior als 500 de la mitjana internacional, no arriba als 534 punts que obtenen de mitjana els països de la Unió Europea i encara menys als 538 de l'OCDE. Els alumnes amb nota més alta en lectura són els de Hong Kong, amb 571, Rússia (568) i Finlàndia (568).

Els pitjors resultats dels alumnes espanyols són en l'assignatura de matemàtiques. Amb 482 punts, es queden per sota de totes les mitjanes. La general és de 500 punts, la de l'OCDE és de 522 i la de la UE, de 519. Els alumnes que més dominen aquesta matèria són els de Hong-Kong i la Xina (602), Irlanda del Nord (562) i Bèlgica (549).

Pel que fa a les ciències, Espanya també supera, per poc, amb 505 punts, els 500 de la mitjana internacional, però encara es manté per sota de la mitjana dels països de la UE (521) i de l'OCDE (523). Finlàndia, amb una nota de 570, encapçala el llistat de les qualificacions més altes en aquesta matèria. Rússia, amb 552, i els Estats Units, amb 544, són segon i tercer del rànquing.

Similar a l'informe Pisa


Les anomenades proves PIRLS (de lectura) i TIMSS (de matemàtiques i ciències) del 2011, elaborades per l'organisme internacional IEA al març i l'abril de l'any passat, analitzen les competències dels alumnes d'uns 9 anys i les ha donat a conèixer el Ministeri d'Educació espanyol.

A Espanya, 8.500 alumnes han participat en la prova de lectura i més de 4.000, a les de matemàtiques i ciències. A nivell mundial, alumnes de 48 països han fet la PIRLS i 63 països han participat en la TIMSS. Es tracta d'una prova similar a l'informe Pisa, que elabora l'OCDE als alumnes de 15 anys de 65 països industrialitzats. Si es comparen els resultats, podem veure que són similars en lectura i ciències, però en matemàtiques la puntuació és inferior a la de Pisa.



Anar al contingut