Bagdad

Surt de la presó el periodista iraquià que va llançar les sabates a Bush

Mountazer al-Zaidi, el periodista iraquià que va llançar les sabates a l'expresident dels EUA George W. Bush al desembre del 2008, ha sortit en llibertat després de passar nou mesos a la presó, segons ha informat el canal de televisió Al-Bagdadia. Al-Zaidi treballava per a la cadena Al-Bagdadia quan, durant una roda de premsa de Bush i del primer ministre iraquià, Nuri al-Maliki, va llançar les sabates al llavors president dels EUA mentre li deia: "Aquest és el teu petó de comiat, gos!".

Actualitzat
Segons un dels seus germans, Al-Zaidi, xiïta de 28 anys, serà traslladat a un país àrab, el nom del qual no s'ha divulgat, per rebre tractament mèdic per les tortures de que ha estat víctima a la presó.

El periodista va ser sentenciat a tres anys de presó per haver insultat el "president d'un país estranger", tot i que el tribunal d'apel·lació va reduir la sentència a només un any.

La justícia va considerar com a atenuants les circumstàncies en què es va produir l'incident i l'estat psicològic del periodista quan va cometre l'acte, que segons ell, va ser a causa de l'ocupació nord-americana de l'Iraq.

Molts dels seus compatriotes i els ciutadans d'altres països àrabs el consideren un heroi. De fet, a l'Iraq s'ha erigit un monument en forma de sabata en honor seu.
Anar al contingut