Alguaire

Surt cap a París el primer avió comercial de passatgers de l'aeroport d'Alguaire

L'aeroport de Lleida-Alguaire ha emprès oficialment el vol. El primer avió s'ha enlairat aquest divendres amb destinació a París. El vol, de la companyia Vueling, ha venut gairebé el 100% dels bitllets disponibles i ha sortit 20 minuts més tard del previst. Els primers passatgers han celebrat amb cava l'estrena durant el trajecte cap a l'aeroport d'Orly. També el vol cap a Palma que ha marxat aquesta tarda ho ha fet gairebé al màxim de la seva capacitat. Aquest aeroport és el primer gestionat per la Generalitat i s'espera que funcioni com a motor econòmic per a les Terres de Ponent. Alguaire arrenca amb dos vols setmanals, que passaran a quatre el mes d'abril.

Actualitzat
L'aeroport de Lleida-Alguaire ha arrencat amb dos vols directes a París-Orly i Palma de Mallorca de la mà de la companyia Vueling. La ruta Lleida-París es farà divendres i diumenge a les 14.10 hores, i tornarà a les 16.25 hores. També divendres i diumenge Vueling viatjarà de Lleida a Palma a les 18.25 hores, i tornarà a les 19.55 hores. L'objectiu de Vueling és "establir" aquests trajectes i estabilitzar-se en el nou aeroport, per després avaluar la possibilitat d'obrir noves rutes.

A partir del 2 d'abril, Ryanair també oferirà rutes els caps de setmana a Frankfurt-Hahn i Milà-Pèrgam. Les dues companyies volaran els divendres i diumenges i, per promocionar les rutes, han ofert preus de sortida econòmics, al voltant de 20 i 30 euros per trajecte.

Si bé durant els primers mesos els vols se centraran els caps de setmana, hi ha empreses interessades a fer-hi vols corporatius i de càrrega. No es descarta que hi hagi vols xàrter per la temporada de neu 2010-2011 amb la Gran Bretanya i Portugal.

Amb el nou aeroport, el govern català espera rebre 395.000 passatgers anuals de cara al 2020, la creació de 60 llocs de feina a l'aeroport i de 900 més en altres serveis relacionats. L'aeroport de Lleida-Alguaire es va inaugurar a mitjans de gener, però a partir d'ara ja funciona de forma oficial.

Autocars buits


El que no ha tingut tant d'èxit ha estat el primer trajecte en autobús per anar de Barcelona fins a l'aeroport de Lleida. De fet, l'autobús ha marxat buit, ja que no ha arribat cap viatger. La línia funciona coordinadament amb l'horari de sortida i arribada dels vols. Els futurs viatgers hauran de tenir en compte que al preu del bitllet d'avió s'hi han d'afegir els 19 euros que costa l'autobús i les dues hores i mitja de trajecte.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut