Madrid

Spotify limita la música que es pot escoltar sense pagar

El servei de música en "streaming" Spotify ha decidit fer un canvi radical en la seva oferta. A partir del primer de maig els usuaris tindran una limitació per escoltar les cançons fins a un màxim de cinc cops i prou. Així serà amb els usuaris que hi són en la modalitat de Spotify Free o Spotify Open. Ara ja tenen una limitació d'un màxim d'hores al mes.

Actualitzat
Així ho explica l'empresa al seu blog quan assegura que el canvi es fa per garantir la continuïtat del servei. Per tant, seguiran oferint música de franc però amb limitacions.

Els usuaris que s'hagin registrat a Spotify abans del 2 de novembre del 2010 podran escoltar gratis fins a cinc vegades cada cançó del catàleg. Els usuaris que s'hagin registrat després del 2 de novembre del 2010 veuran aquest canvi reflectit sis mesos després de la creació del seu compte.

Al mateix temps, ampliaran el període de prova del servei Premium a trenta dies, perquè un usuari pugui decidir si vol subscriure's al servei de pagament amb coneixement de causa. I anuncien millores en el servei que encara no han detallat.

Al blog de Spotify s'hi llegeix: "L'objectiu de Spotify sempre ha estat oferir a la carta la tota la música disponible per a tots. Per donar-te accés a escoltar, descobrir, compartir i organitzar la teva música d'una manera simple, ràpida i eficient, ens assegurem que els artistes segueixin veient els beneficis mentre millorem el nostre servei. En oferir el nostre servei a milions de persones a Europa, hem fomentat que la gent escolti més música, descobreixi nous artistes i que s'allunyi de la pirateria."

Model de negoci

De fet, Spotify ha tingut dificultats per aclarir quin era el seu model de negoci i ara s'endevina que opten per les subscripcions posant límits a la quantitat de música gratuïta que s'hi pot escoltar. És probable que almenys entre els menors d'edat hi hagi una disminució, perquè solen repetir les cançons que escolten i perquè no disposen dels diners per pagar el servei.

Spotify intenta ser un negoci viable als Estats Units però de moment funciona només en alguns països d'Europa com Espanya, Suècia, Finlàndia i la Gran Bretanya.


Anar al contingut