La medalla concedida a Societat Civil Catalana.
La medalla concedida a Societat Civil Catalana.
Madrid

Societat Civil Catalana rep la medalla del Premi Ciutadà Europeu 2014

El guardó l'ha rebut la vicepresidenta de l'entitat, Susana Beltrán, que ha dit que ningú a Catalunya té dret a posar murs jurídics, polítics i sentimentals entre els catalans

RedaccióActualitzat

Societat Civil Catalana ha rebut aquest matí la medalla del Premi Ciutadà Europeu 2014 que entrega el Parlament de la Unió Europea. L'entitat catalana és una de les 49 a tot el continent que reben aquesta distinció. Avui s'ha fet l'acte entre els tres premiats a l'estat espanyol.

La vicepresidenta de l'entitat, Susana Beltrán, ha dit que ningú a Catalunya té dret a posar murs jurídics, polítics i sentimentals entre els catalans. Beltrán ha recordat que al manifest fundacional Societat Civil Catalana va incorporar el lema de la UE: unida en la diversitat. Durant l'acte, que s'ha fet a les oficines del Parlament europeu a Madrid, l'eurodiputat popular Santiago Fisas ha dit que els "lobbies" sobiranistes van fer tot el possible per evitar la concessió.

L'any passat, el Parlament europeu va atorgar la distinció a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i la Reial Acadèmia de la Llengua Basca (Euskaltzaindia). Des del PP, l'eurodiputat Carlos Iturgaiz va qualificar d'"escàndol" la concessió del premi a la PAH d'Ada Colau. Iturgaiz va definir la plataforma antidesnonaments com una "organització violenta". "Avui és Ada Colau, demà serà Arnaldo Otegi", va dir llavors l'eurodiputat del PP.

 

 

 

Anar al contingut