ANÀLISI

Sis hores de ràdio dedicades al Twitter i els piuladors catalans

Aquest divendres i dilluns de Setmana Santa aprofitem les tardes de Catalunya Ràdio per fer un experiment. El programa que presento els festius intersetmanals, el "Vist i no vist" (@VistiNoVist), aprofitarà una vegada més les noves tecnologies per mirar de fer un programa divertit i, sobretot, molt proper.

Actualitzat
I és que de 4 a 7 de la tarda, i a l'antena de Catalunya Ràdio, dedicarem dos programes sencers al Twitter i als piuladors (il·lustres i desconeguts) de casa nostra. Així doncs, el germà petit del Facebook servirà com a gran element vertebrador de sis hores de ràdio fetes amb usuaris del Twitter, que vindran al programa a explicar-nos la seva experiència a les xarxes socials i les iniciatives que hi han engegat a través del microblog.

Seran una seixantena de personatges que hem contactat pel Twitter, com ara el president del Parlament, Ernest Benach, la "videoblogger" Gina Tost, els amics de Cine.cat, l'especialista en la matèria Albert Cuesta, la periodista de TV3 Laia Ferrer, el guionista de Polònia Jair Domínguez, Miqui Puig estrenant nou disc o la presentadora Xantal Llavina. Són noms que us sonen, de ben segur, però si us dic @sellasferres, @munyoki, @geekscat o @afontcu potser no sabreu de qui us parlo. I qui són? Doncs això: petits líders d'opinió que, a través de les xarxes socials i més concretament a través del Twitter, han dissenyat la seva particular tribuna. La gent els segueix, hi interactua, els fa preguntes.

I d'això mirarem de parlar durant les sis hores de "Vist i no vist" (#vistinovist): de com les xarxes socials han modificat no només el model de comunicació dels grans mitjans, sinó el dia a dia de la majoria de la gent. Què és el Twitter? Com funciona? De què va? I per a què serveix? I sobretot: quins beneficis en podem treure tant personalment com professionalment. Un programa per a neòfits, experts i usuaris intermedis. O això intentarem.

I tot plegat ens servirà per parlar de cinema, de música, de teatre, de qüestions socials, d'iniciatives ciutadanes, de trobades, de cuina, d'empreses i emprenedors. Perquè, igual que al carrer, això és el que hi ha a la xarxa.

Ens podeu seguir a:

www.twitter.com/VistiNoVist
www.twitter.com/valentisanjuan

Trobareu el "hashtag" #vistinovist per seguir el fil de la conversa.

Anar al contingut