Barcelona

Sis diaris europeus publiquen un article del president Mas amb el títol "Deixeu-nos votar"

Sis diaris europeus publiquen un article del president Mas sota el títol "Deixeu-nos votar", on demana poder fer la consulta. La carta apareix publicada als principals diaris de Bèlgica, Croàcia, Bulgària, Xipre, Estònia i Malta.

RedaccióActualitzat

Sis diaris europeus publiquen un article del president de la Generalitat, Artur Mas, sota el títol "Deixeu-nos votar", on demana poder fer la consulta. La carta apareix publicada als principals diaris de Bèlgica, Croàcia, Bulgària, Xipre, Estònia i Malta.

En el text, Mas esgrimeix les raons per les quals Catalunya ha de poder decidir lliurement el seu futur polític en una consulta el 9 de novembre. El cap de l'executiu destaca en el seu escrit la fermesa del govern per tirar endavant la consulta i assegura que farà tot el possible per promoure una discussió calmada i de sentit comú amb els estats membres de la U. E. i les seves institucions.

El president de la Generalitat explica la pregunta encadenada prevista pel mes de novembre i afirma que ningú té res a témer a aquestes preguntes, excepte aquells que, potser, volen pretendre que els desitjos de les persones siguin ignorats.

Mas afirma que fins ara la resposta del govern espanyol ha estat "hostil". Assegura també que la incertesa és perjudicial i "no serveix als interessos de ningú", i adverteix que el referèndum presenta molts desafiaments per a Catalunya, Espanya i la Unió Europea, però que no s'ha d'ignorar. Cap veritable demòcrata, afegeix, pot negar el poder de la voluntat popular.

L'article s'ha publicat a "De Standaard", de Bèlgica; "Capital", de Bulgària; "Jutarnji List", de Croàcia; "Politis", de Xipre; "Postimees", d'Estònia, i "The Malta Independent", de Malta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut