Milà

Berlusconi surt de l'hospital quatre dies després de l'agressió soferta a Milà

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha abandonat l'hospital després d'estar-hi quatre dies ingressat arran de l'agressió soferta a Milà. Berlusconi ha sortit amb benes a la cara i en cotxe del centre San Raffaele de Milà, on ha saludat amb la mà els nombrosos periodistes que l'esperaven a la sortida. Il Cavaliere ha emès un comunicat on ha demanat "calma i honestedat" en la política italiana. Berlusconi s'ha traslladat a la seva residència a Arcore, als afores de Milà, on està previst que faci 25 dies més de repòs per recomanació mèdica.

Actualitzat
Berlusconi ha rebaixat el to i alhora ha instat a tornar a un debat polític amb "calma i honestedat". Berlusconi s'ha referit a l'agressió soferta i ha dit que si de l'incident "en surt una major consciència de la necessitat d'un llenguatge més calmat i més honest en la política italiana, aleshores aquest dolor no haurà estat inútil".

Les molèsties que encara tenia Berlusconi han anat minvant i, finalment, ha estat donat d'alta aquest dijous. Després de deixar l'hospital de San Raffaele, Il Cavaliere s'ha traslladat a la seva residència a Arcore, als afores de Milà, on haurà de fer repòs durant almenys 25 dies més, segons les recomanacions dels metges. Per això, han quedat anul·lades totes les activitats previstes del primer ministre, fins i tot la roda de premsa de Cap d'Any i la visita el 25 de desembre a L'Aquila, on havia de reunir-se amb els damnificats pel sisme del mes d'abril.

Berlusconi ha tingut dolors cervicals i dificultats per alimentar-se pel fort cop que va rebre després d'un miting a la plaça del Duomo de Milà, quan una persona amb problemes mentals li va llançar una estatueta que representava la catedral de la ciutat, un souvenir que es ven com a record per als turistes.

L'objecte va impactar a la cara del primer ministre italià i li va trencar el septe nasal, dues dents i li va fer un tall profund al llavi que ha necessitat rebre diversos punts.

Debat sobre la seguretat d'Il Cavaliere

L'agressió ha obert un debat sobre si hi va haver algun error en el cordó de seguretat del primer ministre, perquè el seu agressor era molt a prop. Maroni ha destacat que no hi va haver cap errada, i ha afirmat que "Berlusconi té tot el dret d'apropar-se als seus seguidors, perquè això és la democràcia i la política".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut