Treballadors sanitaris enterren un mort pel virus de l'Ebola.
L'Ebola és altament contagiós.
Monròvia

S'estén l'epidèmia d'Ebola a l'Àfrica Occidental

Libèria tanca fronteres per evitar l'extensió del virus després dels casos registrats a Nigèria, el país més poblat de l'Àfrica

RedaccióActualitzat

L'epidèmia d'Ebola a l'Àfrica Occidental s'estén de manera alarmant i ja ha causat la mort de més de 670 persones. El primer cas es va detectar al març a Guinea -on ja hi ha hagut 319 morts per aquest virus-, es va propagar a Sierra Leone -amb 224 morts- i Libèria -amb 129-, i ara ha crescut la preocupació per la primera mort a Nigèria, el país més poblat de l'Àfrica.

Estem parlant d'un virus altament contagiós, no se'n sap l'origen, no hi ha tractament ni vacuna, i pot arribar a ser mortal en un 90%. Per això, la solució és evitar-ne la propagació. Els països afectats ja han començat a prendre totes les precaucions però davant hi ha un altre problema: la falta d'informació i la desconfiança de la població.

El primer cas mortal a Nigèria ha fet saltar totes les alarmes. La víctima, provinent de Libèria, va ser ingressada just després d'aterrar a l'aeroport de Lagos, una ciutat de 21 milions d'habitants. Les autoritats han tancat i han posat en quarantena l'hospital i s'estan localitzant totes les persones que van estar en contacte amb la víctima. El virus d'Ebola es contagia pel contacte amb els fluids corporals i té un temps d'incubació màxim de 21 dies.

Libèria ha decidit tancar part de les seves fronteres. Els ports i els aeroports estan en alerta i s'han prohibit les concentracions públiques. Entre les víctimes hi ha diversos treballadors sanitaris i dos voluntaris nord-americans estan infectats. Segons l'Organització Mundial de la Salut, estem davant la pitjor epidèmia de la història.

Anar al contingut