Amics i familiars de Sergi Rubia l'han esperat a les portes de Can Brians. (Foto: ACN)
Amics i familiars de Sergi Rubia l'han esperat a les portes de Can Brians. (Foto: ACN)
Barcelona

Sergi Rubia surt en llibertat després de 24 dies detingut pels aldarulls de Can Vies

Sergi Rubia era en presó preventiva des de fa 24 dies acusat de desordres durant els aldaurlls de Can Vies

RedaccióActualitzat

Després de vint-i-quatre dies en presó preventiva Sergi Rubia ha sortit en llibertat aquest divendres. El 28 de maig el van detenir a la confluència dels carrers de Sants i Tenor Massini enmig dels aldarulls pel desallotjament de Can Vies. La policia va agafar-lo d'entre tot un grup de persones que estaven causant desordres públics i danys, però Rubia ha negat des del primer moment haver participat en cap acte vandàlic.

La seva versió, però, no era prou concloent a ulls del jutge de la Secció Segona de l'Audiència de Barcelona, que considera que "no es pot concloure altra cosa que a la causa que hi ha prou motius raonables per creure el senyor Sergi Rubia participant en els fets delictius".

L'argument surt d'una sentència de sis pàgines que aquest divendres ha rebut la família de Rubia, que va demanar la seva posada en llibertat. L'Audiència havia denegat aquesta petició al·legant que els fets que se li atribueixen són prou greus per mantenir-lo a la presó. Parla, en concret, de "barbàrie". I, a més, creu el fet que el fiscal hagi demanat gairebé cinc anys de presó eleva el risc de fuga per part de Rubia.

A mitja tarda, el cas ha fet un gir inesperat, quan el jutge del jutjat del penal número 28, que també havia rebut recurs de la família, ha decidit atendre els seus arguments i ha deixat el noi en llibertat després de passar-se tres setmanes i mitja a la presó de Can Brians, a Sant Esteve Sesrovires.

El cas ha aixecat força polseguera per la contestació social davant la decisió judicial. Sergi Rubia, de 30 anys i auxiliar d'infermeria, és també membre dels Castellers de Barcelona, que des del primer moment han impulsat una campanya de suport al detingut.

A més, la família va presentar la setmana passada 6.000 firmes a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per demanar la seva excarceració a l'estar convençuts de la innocència del jove. El judici està previst per al 16 de setembre. Encara queda a la presó un altre detingut pels aldarulls, que no ha pogut pagar la fiança.

Anar al contingut