París

Segresten dos periodistes francesos a l'Afganistan

Un periodista i un càmera de televisió de la cadena pública francesa, France 3, han estat segrestats a l'Afganistan, segons informa l'emissora de ràdio pública francesa France Info. Tot i que en un principi, ni el govern francès ni France 3 donaven per bona aquesta informació, a primera hora de la tarda ho han confirmat. El Ministeri d'Exteriors francès ha confirmat la desaparició, tot i que no parla de segrest, ja que assegura que no s'ha produït encara cap reivindicació. De la seva banda, la cadena de televisió també ha confirmat que els dos periodistes han desaparegut, tot i que no ha donat detalls sobre la seva identitat. El segrest s'hauria produït dimecres al nord-oest del país, entre les valls de Surobi i Kapisa, on es troben el gruix de les tropes franceses desplegades a l'Afganistan.

Actualitzat
Els periodistes treballaven en un reportatge sobre la construcció d'una carretera a la zona, una peça que s'havia d'emetre en un programa especial a finals del pròxim mes. Juntament amb els dos reporters francesos, també han estat segrestats tres afganesos: el seu intèrpret, el xòfer i un familiar d'aquests. La desaparició dels periodistes coincideix amb la visita a l'Afganistan del ministre francès d'Exteriors, Hervé Morin, que preveu passar la nit de Cap d'Any amb les tropes franceses desplegades en aquest país.

Els dos reporters francesos segrestats a l'Afganistan s'afegeixen als 33 periodistes segrestats arreu del món que fins ara hi havia hagut durant aquest 2009, segons dades de l'organització Reporters sense Fronteres, que també denuncia que, durant aquest 2009, 76 periodistes han estat assassinats i 573 han estat detinguts arreu del món.


Anar al contingut