Estudiants fent les proves de selectivitat.
Els estudiants s'examinen d'Història o Història de la Filosofia i Llengua Estrangera. (Foto: ACN)
Barcelona

Segon dia de la selectivitat amb un examen difícil de matemàtiques i textos de la Segona República o Primo de Rivera

En el segon dia de les PAU, diversos estudiants asseguren que la prova ha estat més difícil del que s'esperaven perquè els enunciats eren rebuscats

RedaccióActualitzat

El segon dia dels exàmens de selectivitat ha estat marcat per la dificultat de l'examen de Matemàtiques. Diversos estudiants han coincidit a opinar que la prova (la podeu veure aquí) era bastant difícil, com a mínim més que en els últims anys, perquè "es donaven dades en enunciats molt llargs". Fins i tot s'ha organitzat una recollida de firmes a Change.org perquè qui ho desitgi pugui repetir l'examen.

Altres han considerat que el que serà difícil és treure una nota alta, però no pas aprovar-lo. Un professor ha remarcat que el nivell de l'examen era mitjà-alt i que el més complicat han estat les variables, a més que hi havia un "excés de paraules tècniques" i enunciats rebuscats. En tot cas, l'opinió més sentida és que la prova ha estat d'un nivell superior a la que l'any passat es va haver de repetir per un error en el redactat d'una pregunta.

Els 31.000 alumnes catalans que aquest any s'examinen ja han fet les proves de les assignatures obligatòries que els falten: Història o Història de la Filosofia, i Llengua Estrangera. En la prova d'Anglès, han hagut d'analitzar un text sobre el dret a vot de les dones suïsses i fer-ne un comentari. El més complicat, segons han explicat els mateixos estudiants, ha estat una gravació d'una noia que opinava sobre el sistema educatiu. Alguns aspirants a universitaris han comentat que el vídeo no se sentia gaire bé.

Abans, els alumnes s'han examinat d'Història i els han preguntat sobre la Segona República i la dictadura de Primo de Rivera, i d'Història de la Filosofia, on els estudiants podien escollir entre dos autors: René Descartes i John Locke.

En aquesta segona jornada, els estudiants també s'han examinat d'algunes de les assignatures de la fase específica: Dibuix Artístic, Llatí, Tecnologia, Literatura Castellana o l'esmentada Matemàtiques.

En el primer dia de selectivitat, els alumnes van sortir, en general, satisfets amb els textos proposats en les proves de Castellà i Català. En aquest segon cas van haver de triar entre un fragment de "Molta roba i poc sabó", de Montserrat Roig, i un altre de titulat "Per què no orinen els ocells?", que en alguns casos va despertar sorpresa. A Castellà havien d'escollir entre dos textos per comentar, un fragment de "La casa de los espíritus", d'Isabel Allende, i un article sobre els neologismes. El dia va acabar sense que es detectessin errors i sense incidències.

La selectivitat

Com en anys anteriors, les proves es divideixen en dues fases. La general, que és obligatòria i que inclou les matèries comunes, com Llengua Catalana, Llengua Castellana, Llengua Estrangera, Història, Història de la Filosofia i una matèria de modalitat. L'altra fase és l'específica, i és voluntària. Els alumnes es poden examinar de fins a tres matèries i les dues millors notes seran les que faran mitjana.

Per poder superar les proves i accedir a la Universitat, els estudiants han d'obtenir un 5 de mitjana entre la nota del Batxillerat, que equival al 60%, i la qualificació de la selectivitat, que val un 40%. La nota d'admissió pot arribar fins als 14 punts.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut