Barcelona

Segon cas greu i 20 nous casos lleus de grip nova a Catalunya

A Catalunya hi ha un segon cas greu de grip nova. Es tracta d'una dona de 52 anys ingressada a l'Hospital de Bellvitge des de fa quatre dies. A més, s'han confirmat 20 nous casos lleus entre un grup d'estudiants de medicina que van viatjar a Punta Cana i entre un grup de joves d'Alcanar que van anar a Mallorca.

Actualitzat
A Catalunya hi ha un segon cas greu de grip nova i 20 casos nous lleus. La persona que està greu l'han hospitalitzat a Bellvitge, segons ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" la consellera de Salut, Marina Geli. Es tracta d'una dona de 52 anys que té antecedents d'obesitat, apnea del son i problemes respiratoris que han agreujat el seu estat. Amb tot, la consellera ha subratllat que "evoluciona favorablement" dins de la gravetat i "sembla que ha respòs a la medicació", situacióque ha permès que sortís de la UCI.

Recordem que a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona encara hi ha un home ingressat en estat crític per la mateixa malaltia.

Catorze dels afectats lleus són estudiants de Medicina de la Universitat de Barcelona que van viatjar a Punta Cana, en un grup de 114 persones, entre el 16 i el 26 de juny. A més, també s'han confirmat 6 casos lleus entre un grup de 27 joves d'Alcanar, a les Terres de l'Ebre, que van anar de viatge a Mallorca. Geli ha indicat que la majoria dels nous afectats ja són a casa i fan vida normal.

En total, a Catalunya hi ha 45 casos confirmats de grip nova.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut