Barcelona

Salut estendrà la carpeta personal al país després de l'èxit de la prova pilot a Calella

Els ciutadans tindran accés a les seves dades de salut de forma personalitzada i a través d'internet, amb les dades contingudes en una "carpeta personal de salut" que el govern preveu que es comenci a estendre des d'aquest mateix any, de manera gradual, començant per grups específics com ara els diabètics o les embarassades i en un àmbit territorial rellevant encara per determinar.

Actualitzat
Fins ara el model s'ha assajat en una sola població, a Calella (Maresme), i l'avaluació dels resultats és la que ha convençut el departament de Salut per implantar el sistema de forma definitiva, tal com s'havia anunciat a les acaballes de l'any 2007. Segons fonts de Salut, aquest instrument pot contribuir a dotar els ciutadans de més responsabilitat sobre la seva salut, amb accés a les dades del seu historial, a més de consultar la medicació o comprovar l'estat de les vacunacions. També hauria de permetre demanar hora per a una consulta.

Tecnologies de la informació


La "carpeta personal" forma part d'un pla més ampli per aprofitar els avantatges de les tecnologies de la informació i la comunicació en el camp sanitari. L'impuls d'aquesta transformació correspon a la fundació TIC Salut, creada l'any 2006 i amb Joan Cornet, exalcalde de Manresa, de president executiu.

El pla estratègic del departament per al període 2008-2011 preveu també l'extensió de l'anomenada "recepta electrònica", la història clínica compartida, que actualment ja compta amb més de 14 milions de documents i que al mes de juny podria arribar als 25 milions de documents clínics. A més, s'impulsa la telemedicina, que permet fer diagnòstics i prescripcions a distància.

Anar al contingut