El primer ministre rus Medvédev i el president de la CE Duaro Barroso. (Foto: Reuters)
El primer ministre rus Medvédev i el president de la CE Duaro Barroso. (Foto: Reuters)
Moscou

Rússia respon a Xipre que només l'ajudarà si arriba a un acord amb la UE pel rescat

El ministre de Finances xipriota marxa amb les mans buides de Moscou. Dmitri Medvédev lliga qualsevol ajuda a un acord entre les autoritats xipriotes i la UE.

RedaccióActualitzat
Rússia estudiarà participar en l'ajuda a Xipre només després que s'arribi a un acord entre Nicòsia i la Unió Europea. Aquest és el resultat de la reunió que han mantingut representants russos i de la Comissió Europea. Segons ha declarat el primer ministre rus, Dmitri Medvédev, "Rússia se sumarà als esforços per resoldre els problemes financers de Xipre només després que s'arribi a un acord" entre el govern xipriota i la UE. Així doncs, en la roda de premsa conjunta amb el president de la CE, José Manuel Durao Barroso, Medvédev ha condicionat qualsevol ajuda russa a un acord previ sobre com aconseguir l'aportació de 5.800 milions d'euros exigida per l'Eurogrup a canvi del rescat.

Només unes hores després que el ministre de Finances de Xipre, Mijalis Sarris, sortís amb les mans buides de Moscou, Medvédev ha expressat la seva confiança que "la decisió (sobre el rescat a Xipre) es prendrà amb la màxima brevetat possible" i ha afegit que "els contactes sobre aquesta qüestió continuaran tant amb els nostres socis de la CE com amb les autoritats de Xipre". El cap del govern rus ha assegurat que Rússia "no ha tancat la porta" a la negociació amb Xipre. "No hem dit que no volem escoltar ni saber res més de Xipre perquè és un país de la Unió Europea", ha apuntat Medvédev.

Tot plegat el mateix dia que a Xipre se celebra el debat sobre el pla B per aconseguir recaptar aquests 5.800 milions sense afectar els petits estalviadors.

Medvédev ha subratllat que Rússia "té interessos econòmics obvis" a Xipre.
Anar al contingut