Barcelona

Roser Capdevila prepara la donació del seu llegat a la Biblioteca de Catalunya

La creadora de les bessones catalanes més famoses, Roser Capdevila, prepara la donació del seu llegat a la Biblioteca de Catalunya. Als seus 72 anys, la il·lustradora ha començat a recopilar i ordenar la seva obra, i ja ho ha fet amb més de 3.000 dibuixos per posar a l'abast de tothom qui vulgui contemplar-los. Capdevila considera que ha rebut un reconeixement important a Catalunya, i per això creu que la seva obra s'ha de quedar aquí.

Actualitzat
La il·lustradora dels arxiconeguts personatges "Les tres bessones", Roser Capdevila, ha decidit donar el seu llegat a la Biblioteca de Catalunya. L'artista explica que el seu marit, i les seves filles -en qui s'inspiren els personatges de "Les tres bessones"- l'han ajudat a prendre aquesta decisió i ara també li donen un cop de mà a l'hora de recopilar i ordenar el material de més de 25 anys de dibuixos.

La tasca de recuperar tot el llegat d'aquesta il·lustradora catalana, que va cursar els estudis a la Massana de Barcelona, és ingent i aquests dies li arriben originals que tenia dispersos. De moment Roser Capdevila ja ha aconseguit reunir 3.000 dibuixos, però el seu fons també inclou litografies, gravats i contes. I és que "Les tres bessones" no només són uns personatges de la literatura infantil en paper, sinó que també han protagonitzat una sèrie de televisió, CD-Roms i ara també seran els personatges centrals d'una pel·lícula.

En una entrevista a TV3, la il·lustradora repassa la seva obra i també els episodis de la seva vida en què es van inspirar els dibuixos, com ara la visita en què el metge la va informar que estava embarassada de tres nenes. "Seixanta dits dintre de la meva panxa!", recorda Capdevila que va ser la seva reacció. En la conversa, l'artista també explica per què ha decidit donar el seu llegat a la Biblioteca de Catalunya: "He rebut molts reconeixements del meu país, de Catalunya", i afegeix: "Jo penso que, si tothom ho ha agraït tant, això s'ha de quedar aquí".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut