Madrid

Rodríguez Sendín: "Les epidèmies de por sempre es creen amb algun interès"

El president del Consell General de Col·legis de Metges, Juan José Rodríguez Sendín, ha denunciat, en relació amb la rellevància que se li està donant a la grip nova, que "les epidèmies de por sempre es creen amb algun interès", econòmic o polític. Segons Rodríguez Sendín, Espanya es troba immersa en una "epidèmia de por" provocada per una "malaltia fantasma" que s'està combatent mitjançant "respostes exagerades".

Actualitzat
En aquest sentit, el president del Consell General de Col·legis de Metges no ha descartat la possibilitat que hi hagi "interessos econòmics, i fins i tot polítics", darrere de la pandèmia, encara que ha preferit destacar el "missatge de tranquil·litat" transmès per les autoritats afirmant que "Espanya té especialistes" capacitats i que, per tant, "no tenim motius per preocupar-nos".

"Amb les dades a la mà" es pot observar que la grip nova està manifestant unes taxes de mortalitat i de complicacions "bastant més lleus i suportables" que les que presenta la grip estacional cada any. De fet, ha dit el doctor Rodríguez Sendín, "en festivitats com Nadal o Setmana Santa el 40 o 50%" dels professionals sanitaris "està de vacances i no passa absolutament res".
 
"El 95% dels afectats passarà la malaltia sense problemes", i per això "no hi ha raó per voler vacunar-se més" que quan hi ha grip comuna.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut