Marta Carnicé

Roben el vestuari a uns ballarins 24 hores abans d'actuar al Centre Cultural Caixa Terrassa

Hi ha dies que més valdria no haver-se llevat. Això és el que segurament podrien pensar la destacada parella de ballet clàssic Laura Hormigón i Óscar Torrado en la vigília d'actuar en l'espectacle "Nit de dansa espanyola", al Centre Cultural Caixa Terrassa. I és que quan, procedents de Madrid, es dirigien cap a la cocapital vallesana amb el cotxe carregat amb tot el material i vestuari per a l'actuació els l'han robat en una àrea de servei, només 24 hores abans de l'espectacle.

Actualitzat
Els dos ballarins i també directors artístics de l'espectacle viatjaven amb el cotxe ben carregat amb el vestuari de sis dels ballarins quan, ja havent passat el Vendrell, han decidit fer una parada ràpida per menjar un entrepà en una àrea de servei i continuar el camí cap a Terrassa. Només 20 minuts han necessitat els lladres per trencar els vidres i endur-s'ho tot: els tutús, les malles i les mitges.

Després d'avisar els Mossos d'Esquadra, els han portat cap a la comissaria del Vendrell, on cinc hores després del robatori els ballarins encara estaven posant la denúncia.

Mentre que els tècnics continuen preparant el muntatge al Centre Cultural Caixa Terrassa, els protagonistes de la nostra desafortunada història encara no saben com i amb quin vestuari actuaran a 24 hores per a l'espectacle. Amb l'exasperació de pensar que potser ho hauran de fer amb malles, l'entorn s'ha mobilitzat per trobar roba per a l'actuació, segons ha explicat la tieta d'un ells, Carmeta de la Fuente.

A més del desgast psicològic que suposa quedar-te sense el vestuari per a una imminent actuació, els ballarins, que durant deu anys han estat membres del ballet de Cuba, van sumant cansament. Per sort, la resta de la companyia viatjava en avió.

En qualsevol cas, l'actuació es manté i s'espera que es pugui trobar la millor solució perquè no quedi deslluïda. I és que "Nit de dansa espanyola" és una trobada de l'escola bolera, la dansa clàssica espanyola i el ballet clàssic, basat en músiques i coreografies de temes espanyols. Entre altres, "El sombrero de tres picos", de Falla; "Puerta de Tierra", d'Albéniz; "Goyescas", de Granados, i "El tambor de granaderos", de Chapi, combinats amb temes de Boccherini, Lalo, Bizet i Minkus.
Anar al contingut