Barcelona

Rigau assegura que el curs començarà amb el català com a única llengua vehicular

El curs educatiu a Catalunya començarà el 12 de setembre amb l'actual sistema d'immersió lingüística, és a dir, amb el català com a única llengua vehicular. Ho ha refermat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que ha insistit que la voluntat del govern és convèncer la justícia amb arguments que el model d'ensenyament a Catalunya és plenament constitucional.

Actualitzat
Rigau també ha avançat que els serveis jurídics de la Generalitat estan treballant per poder continuar aplicant amb normalitat la llei d'educació i que es volen esgotar totes les vies jurídiques. S'ha mostrat convençuda que trobaran la manera de donar validesa jurídica al model.

El govern es reunirà dimarts per decidir les mesures que prendrà després de l'ultimàtum del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè, en el termini de dos mesos, la Generalitat inclogui també el castellà com a llengua vehicular a les escoles.

Mascarell: "El govern defensarà la immersió lingüística amb tots els mitjans"


Un dels que també assistiran a la reunió de dimarts serà el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que aquest diumenge ha assegurat, en la mateixa línia que Rigau, que l'executiu català defensarà "amb tots els mitjans" el model d'immersió lingüística a l'escola.

"Hem de treballar des del punt de vista jurídic, polític i social per evitar que unes idees equivocades sobre Catalunya perjudiquin la cohesió social del nostre país", ha afegit Mascarell. En aquest sentit, Mascarell s'ha mostrat convençut que el recurs contra la sentència del TC donarà validesa jurídica al model educatiu actual.

Finalment, tot i que el conseller entén que es facin crides a la insubmissió judicial i a no complir l'execució de la sentència, creu que abans cal esgotar totes les vies possibles tant polítiques com judicials.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut