Rasquera

Interior avisa que intervindrà si es planta cànnabis a Rasquera

Només unes hores després que Rasquera ha aprovat cedir terrenys per a una plantació de cànnabis, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha advertit el municipi que els Mossos intervindran si es tira endavant. Puig ho ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio".

RedaccióActualitzat
El conseller ha fet aquesta advertència poques hores després que el ple d'aquest municipi ha donat llum verda a la proposta. Puig ha dit que el seu departament portarà el cas davant el jutge i ha afegit que "serà la justícia qui haurà de decidir si això és o no objecte de delicte segons el Codi Penal".

La cessió de terrenys per a la plantació de cànnabis es va aprovar amb el vot a favor dels quatre regidors d'ERC, al govern municipal, i l'oposició dels tres regidors de CiU. El cap de l'oposició, Bernat Farnós, ha sol·licitat "una consulta vinculant". Ha assegurat que es tracta d'"una iniciativa innovadora que frega el límit de les activitats no lícites" i ha denunciat l'absència d'informes jurídics.

De la seva banda, l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha acusat Farnós de filtrar la notícia a la premsa i li ha demanat que "no crispi" la població. "L'Ajuntament no plantarà marihuana, sinó que ordenarà i regularitzarà una cosa que ja existeix", ha etzibat l'alcalde, orgullós que una cinquantena de malalts de càncer i de fibromiàlgia hagin contactat amb el consistori de Rasquera per mostrar-li el seu suport per aquest pas. Pellisa ha assegurat que, a banda de la iniciativa de l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum, hi ha cinc o sis projectes més interessants a col·laborar amb el consistori i ha explicat que la setmana que ve se celebrarà una assemblea al poble, on científics, advocats i metges explicaran el projecte a la població.

L'escletxa legal que permet la plantació

El projecte es basa en una escletxa legal que permet l'autoconsum privat de marihuana. El projecte preveu que les empreses municipals facin de mediadores entre els propietaris de les terres i l'ABCDA. Les empreses cediran l'ús dels terrenys a l'associació per al seu ús particular i hi donaran seguretat mediambiental i jurídica amb la creació d'una Taula de Seguretat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut