Josep Ramoneda, el fundador i director del CCCB
Josep Ramoneda, el fundador i director del CCCB
Barcelona

Ramoneda: "Marxaré del CCCB deixant una carpeta sobre la taula"

L'encara director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Josep Ramoneda, ha dit que deixarà el càrrec a final d'any "deixant una carpeta sobre la taula" perquè no té cap idea de qui el substituirà. Ramoneda, a qui CiU va decidir no renovar el contracte al capdavant de la institució que va contribuir a fundar i que ha dirigit des dels seus inicis, ha lamentat no poder fer un traspàs de l'experiència i dels coneixements adquirits amb el seu successor, però ha dit que té la certesa que haurà de ser així perquè hores d'ara no sap qui ocuparà el seu lloc ni quan començarà.

RedaccióActualitzat
En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio, Ramoneda ha afegit que en l'àmbit cultural cal potenciar la innovació i la creativitat, a banda de defensar el patrimonial. Un fet, que segons ha dit, la política no deixa que sigui així.

"A la política sempre ens trobem amb el mateix problema, potser a la conservadora una mica més: Consideren que el que ha de fer el servei públic és el patrimonial. I està molt bé que es conservin una catedral, els arxius, les biblioteques, però no és suficient", ha defensat el director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Josep Romenada deixarà de ser director del CCCB a finals d'any després que la Diputació de Barcelona ha decidit no renovar-li un mandat que ocupa des de fa 17 anys.


Anar al contingut