La Corunya

Rajoy s'oblida de tancar un micròfon i exclama: "Demà tinc el 'conyàs' de la desfilada"

El Dia de la Hispanitat d'enguany no passarà desapercebut i, tot, per un descuit. El president del PP, Mariano Rajoy, s'ha oblidat aquest dissabte al matí de tancar un micròfon i Catalunya Ràdio ha gravat la conversa que mantenia amb el president del PP andalús i vicesecretari territorial, Javier Arenas, durant la qual Rajoy afirmava: "Demà tinc el 'conyàs' de la desfilada..., en fi, un pla apassionant". Des de les files socialistes ja s'han afanyat a treure'n benefici i li han exigit disculpes oficials. El líder del PP s'ha defensat atribuint les seves paraules a "una expressió col·loquial".

Actualitzat

Els micròfons han jugat una mala passada al líder del PP abans que comencessin les intervencions de clausura de la XIII Reunió Interparlamentària que el partit ha celebrat a la Corunya. A la mesa presidencial, Rajoy estava acompanyat per Javier Arenas, la vicesecretària d'Organització, Ana Mato, i el president del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo.

Mentre els assistents s'acomodaven als seients, Rajoy conversava amb Arenas, a qui ha comentat que diumenge havia d'assistir a la desfilada de les forces armades amb motiu del Dia de la Hispanitat, al qual acudeixen els reis, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i les principals autoritats de l'Estat. El líder dels populars ha assegurat, a micròfon obert, que no era una pla "apassionant" i, de fet, ha admès que era "un conyàs" assistir a la desfilada.

Pocs minuts després, la secretària d'Organització del PSOE, Leire Pajín, ha aprofitat la relliscada de Rajoy per assegurar durant el congrés del partit a Cantàbria que el problema del líder popular és que per a ell les qüestions d'Estat, les forces armades i els problemes reals d'Espanya són un "conyàs" i li fan molta mandra. La número tres dels socialistes ha afegit que el país es mereix una "millor oposició". El portaveu del PSOE a la Comissió de Defensa, Jesús Cuadrado, ha anat més enllà i ha exigit al màxim responsable del PP "que s'excusi de forma clara i rectifiqui les seves greus paraules si és que demà assisteix a la desfilada".

Mariano Rajoy no ha arribat a demanar disculpes oficials com li exigia el PSOE però ha emès un comunicat de premsa amb el qual ha intentat arreglar la pífia. En el comunicat atribueix les seves paraules a una expressió col·loquial pròpia d'una conversa privada i reitera "la seva postura ja coneguda de màxim respecte, afecte i suport a les nostres forces armades així com a la celebració de la Festa Nacional" per tal d'aclarir qualsevol dubte o mala interpretació.

 


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut