Madrid

Rajoy hauria rebut sobresous en caixes de puros enviades al seu ministeri

RedaccióActualitzat
Els "papers originals" de Bárcenas --un full manuscrit per totes dues cares amb la presumpta comptabilitat B del PP que el diari "El Mundo" publica aquest dimarts i que ja ha enviat a la justícia-- revelen poques xifres noves respecte als sobresous que hauria rebut el president espanyol, Mariano Rajoy, i altres dirigents del PP, però contenen alguns detalls sucosos.

Les fotocòpies que va donar a conèixer "El País" al febrer ja indicaven que Rajoy hauria rebut durant els anys 1997, 1998 i 1999, mentre era ministre, un total d'uns 15 milions de pessetes. Però, pel que s'ha pogut saber ara, sempre segons la comptabilitat B del PP, Rajoy rebia els diners en metàl·lic en caixes de puros enviades directament al seu ministeri.

No eren sobres, doncs, sinó caixes de puros el que feia servir el partit per fer-li arribar semestralment les pessetes que rebia. Qui li hauria entregat els diners seria Álvaro Lapuerta, el tresorer del PP anterior a Bárcenas.

Rajoy, que va ser ministre d'Administracions Públiques i d'Educació durant aquells anys, hauria rebut les caixes de mans de Lapuerta directament al seu despatx del ministeri.

Segons relata el diari "El Mundo", l'extresorer també entregava personalment els sobresous a altres dirigents destacats del PP, com Jaime Mayor Oreja i Rodrigo Rato.

L'afició als puros de Mariano Rajoy és coneguda de fa anys. Se l'ha vist fumant-ne en diverses ocasions, com en la polèmica imatge captada recentment durant un viatge a Nova York, poc abans de la petició de rescat. Va ser el fotògraf Jonan Basterra qui les va publicar al seu blog.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut