La presidenta sud-coreana, Park Geun-hye.
La presidenta sud-coreana es reuneix avui amb el seu govern per analitzar les amenaces de Pyongyang. (Foto: EFE)
Pyongyang

Pyongyang aconsella als estrangers de Corea del Sud que marxin en previsió d'una guerra imminent

L'endemà de tancar el complex industrial intercoreà de Kaesong, Corea del Nord ha recomanat als estrangers que hi ha a Corea del Sud que preparin un pla d'evacuació davant la possibilitat que esclati la guerra.

RedaccióActualitzat
Les autoritats de Corea del Nord ha advertit als estrangers de Corea del Sud que es preparin per marxar del país, perquè la península es dirigeix cap a una guerra termonuclear. Fonts oficials assenyalen que en cas que la guerra esclati, no volen que els estrangers que viuen a Corea del Sud quedin exposats. Per això, Pyongyang ha exhortat a totes les organitzacions estrangeres, empreses i turistes a enllestir plans d'evacuació.

En relació al complex industrial intercoreà de Kaesong, únic projecte de cooperació vigent fins ara entre nord i sud, manté aturada l'activitat després que aquest dilluns el règim comunista anunciés la retirada de tots els seus treballadors. La presidenta sud-coreana, Park Geun-hye, ha advertit que ningú voldrà invertir a Corea del Nord si el règim tanca el complex. Park Geun-hye i els seus membres del govern es reuneixen avui per adoptar mesures concretes davant l'ofensiva bel·licista del règim nord-coreà.

Enmig de l'escalada de tensió a la regió, el Japó ha desplegat míssils Patriot al centre de Tòquio per interceptar un eventual míssil nord-coreà.
Anar al contingut