Barcelona

Promouran la beatificació de Gaudí coincidint amb la visita del papa

L'associació probeatificicació d'Antoni Gaudí descarta que la visita de Benet XVI a Barcelona acceleri la canonització de l'arquitecte català, però confien que servirà perquè es conegui més la seva obra i la seva vessant cristiana arreu del món. Els impulsors de la iniciativa calculen que la beatificació es podrà aconseguir el 10 de juny 2016, 90 anys després la seva mort, atropellat per un tramvia. Els impulsors de la beatificació atribueixen al geni el miracle d'haver aconseguit que una dona, devota d'ell, recuperés la vista.

Actualitzat
L'associació probeatificació de Gaudí es va gestar el 10 de juny del 1992 per iniciativa no pas de l'Arquebisbat de Barcelona ni de la junta de la Sagrada Família, sinó d'un grup laic. Els promotors confien que la visita del papa a Barcelona serveixi, com a mínim, per fer créixer la fama de santedat de l'arquitecte català, al qual atribueixen el miracle d'haver participat en la guarició d'una senyora de Reus amb problemes de vista. 

Anys després de la mort de Gaudí, Montserrat Barenys, de Reus, va rebre tractament en una clínica barcelonina per un problema de visió. Els metges li van diagnosticar que no tenia remei, però ella, devota de l'arquitecte, es va encomanar a ell i va recuperar la vista, fet al qual s'aferren els promotors de la beatificació però que encara no ha tingut reconeixement oficial.

"La difusió de la figura cristiana de Gaudí farà augmentar la difusió i, per tant, l'opinió pública mundial i de dins de l'església a favor de la beatificació", segons ha explicat Josep Maria Tarragona, biògraf de l'arquitecte i membre de l'associació, que ha fet balanç de com està el procés des del costat de la tomba del geni, a la Sagrada Família.

El procés de beatificació va començar el 1992. La Santa Seu va autoritzar la introducció de la causa al Vaticà l'any 2000 i l'elaboració del sumari va començar sis anys més tard. No es preveu que culmini fins al 2016, 24 anys després de l'inici. Això, però, no inquieta els promotors de la canonització, que han recordat que Gaudí deia: "El meu client no té pressa".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut